Remco Evenepoel krijgt dreigbrieven: ‘landverrader’

0
Remco Evenepoel krijgt dreigbrieven: ‘landverrader’
Foto: Photo News

Hoge bomen vangen veel wind en als die boom dan net niet doet wat de publieke opinie van hem verwacht, dan schreeuwt het publiek moord en brand of kruipen zij in de pen om de frustraties van zich af te schrijven.

De afgelopen maanden waren zwaar voor Remco Evenepoel. Er was niet alleen tijdens het WK Wielrennen niet alleen kritiek op zijn prestaties, ook na de Olympische Spelen was er veel kritiek op de jonge renner.

“Alles wat hij zegt of doet, wordt met een vergrootglas bekeken. En niet alleen door journalisten of analisten, maar door honderdduizenden mensen die op sociale media elk hun mening denken te moeten verkondigen. Dat is het moeilijkste”, geeft zijn vader dit weekend in de kranten van Mediahuis toe.

Op de sociale media nemen de mensen geen blad voor de mond, soms kan je niet anders dan grote ogen trekken bij wat je lees of ben je gewoon verplicht om op bepaalde zaken te reageren. Want die reacties, die zijn hard en vaak ook kwetsend. “Op het pijnlijke af. Want het gaat ver. Na de Spelen hebben we hier thuis dreigbrieven gekregen. Dat hij een landverrader was, dat hij nooit voor België zou mogen rijden… Terwijl hij zelf de eerste was die met frustraties zat omdat hij niet beter kon op dat moment”, reageert papa Evenepoel in de weekendeditie van Het Nieuwsblad.



Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven