Acteur riskeert gevangenisstraf van ruim 10 jaar na seksueel contact met kinderen

0
Acteur riskeert gevangenisstraf van ruim 10 jaar na seksueel contact met kinderen
Foto: VTM

Sta ons toe om jongens en meisjes van 14 en jonger kinderen te noemen. De liefde bedrijven is al enkele jaren niet langer strafbaar als je 14 bent, maar de partner mag dan maximum 5 jaar ouder zijn en er moet sprake zijn van wederzijdse toestemming. Iemand met 14 samen met iemand met 20 of ouder mag dus niet.

Acteur Jan V.H. is al 51 en kwam deze zomer in opspraak omdat hij tijdens een gesprek gezegd had dat hij seksueel contact met jongeren onder de 14 heeft gehad. Het was de krant Het Laatste Nieuws dat één en ander onthulde. “Een paar jongens van 14 jaar heb ik al gehad. Een stuk of vijf, zes, denk ik. Dat was fijn”, reageerde hij tijdens een undercovergesprek tussen een journalist en Jan V.H. De verdachte deed nog straffere uitlatingen. “Maar 14 is al oud, natuurlijk. Ik val eigenlijk vooral op jongens die nog in de puberteit moeten komen. 11 of 12 jaar, misschien zelfs 10. Of kindjes van 5 of 6, da’s ook wel geil”, vertelde de man.

Was het grootspraak of had de man effectief ervaringen met kinderen? De undercoverjournalist nodigde hem iets later uit op een hotelkamer waar hij een tienjarige jongen kon ontmoeten. Jan V.H. was op de afspraak, de jongen was er echter niet.

Tot voor kort werden er geen bewijzen gevonden, maar ondertussen hebben speurders op de gsm en of computer van Jan V.H. wel degelijk bewijzen gevonden. De man werd maandag voor de tweede keer gearresteerd, ondervraagd én mocht het bij de onderzoeksrechter gaan uitleggen. Die besloot Jan V.H. in vrijheid te stellen, weliswaar onder voorbehoud.

De acteur, die onder andere een hoofdrol speelde in ‘De Kotmadam’ op VTM en ook in ‘Big & Betsy’ een prominente rol had, riskeert een gevangenisstraf van tien jaar en meer. Het parket onderzoekt de zaak verder. Of er zich al slachtoffers hebben gemeld is niet duidelijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven