Anuna De Wever onder vuur nadat zij Gert Verhulst een ‘oude witte hetero man’ noemt

0
Anuna De Wever onder vuur nadat zij Gert Verhulst een ‘oude witte hetero man’ noemt
Foto: DPG Media

In de krant De Morgen staat er dit weekend een interview met Studio 100-baas Gert Verhulst. Tijdens dat interview neemt de man achter Samson & Gert en een pak andere Studio 100-figuren geen blad voor de mond.

Volgens Gert Verhulst is het Vlaams Belang groot geworden door een aantal overdreven reacties. Eén van die overdreven reacties komt volgens Gert Verhulst van iemand die voor het klimaat opgekomen is. “Anuna De Wever heeft Groen kaalgeplukt, bij de vorige verkiezingen. Haar klimaatmarsen waren overdreven, een vergiftigd geschenk voor die partij.”

Een uitspraak die bij Anuna De Wever in het verkeerde keelgat is geschoten. “Een oude witte hetero man die de klimaatcrisis compleet minimaliseert en een mening geeft over iets waar hij totaal géén kennis over heeft. What else is new? “, tweette Anuna zondag. Maar die uitspraak vinden heel wat mensen niet ok. Onder hen ook heel wat politici.

Onder hen onder andere Egbert Lachaert. “Tip (ook al komt ie een witte hetero man, diepe excuses daarvoor. Focus op het inhoudelijk debat. Met persoonlijke aanvallen verbetert het klimaat niet.


Ook Sammy Mahdi reageert. “Onverdraagzaamheid verschijnt in vele gedaanten. Kunnen we stoppen met de mening van een persoon te herleiden tot leeftijd, huidskleur, geaardheid en geslacht? Is dat zo moeilijk?”, reageert hij.


Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven