Leki getuigt over heftige periode: “mijn leven hing aan een zijden draadje”

0
Leki getuigt over heftige periode: “mijn leven hing aan een zijden draadje”
Foto: DPG Media

Leki heeft er enkele moeilijke jaren opzitten. Voor de zangeres begon het fout te lopen toen ze in 2011 cerebrale malaria opliep. “De agressiefste en dodelijkste variant die je zenuwstelstel aantast. Mijn leven hing aan een zijden draadje”, onthult Karoline Kamosi, zoals Leki echt heet in Story.

De besmetting met malaria heeft veel dingen in Leki’s lichaam kapot gemaakt. Tot ze op een dag helemaal instortte: “Ik voelde me zowel lichamelijk als geestelijk ellendig. Ik wist niet wat mij overkwam.”

Het verdict van de artsen was dan ook hard: “Een burn-out, posttraumatische stress en tal van tekorten in mijn bloed. Mijn lichaam was gewoon een wrak”, durft Leki nu openlijk toegeven. “Ik was helemaal op. Ik ging van mijn bed naar de zetel, en terug. Impulsen en prikkels waren vreselijk. Ik had geen fut meer, zelfs geen levensvreugde.”

Maar het zou uiteindelijk nog een half jaar duren vooraleer Leki aan zichzelf durfde toegeven dat het écht niet goed ging met haar en dat ze hulp nodig had.

“Ontkenning, hé. Waarom zou mij zoiets overkomen? Ik dacht dat ik alles kon, ik voelde mij altijd een soort van Superwoman”, vertelt Leki in Story. Uiteindelijk zou Leki een EMDR-therapie volgen. Heftig, maar het hielp. En ondertussen beseft Leki dat ze beter naar haar lichaam moet luisteren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven