Jo De Poorter: ‘Prinses Delphine heeft mij verrast’

0
Jo De Poorter: ‘Prinses Delphine heeft mij verrast’
Foto: DPG Media

Prinses Delphine stal woensdag de show tijdens het defilé naar aanleiding van de nationale feestdag. Eén van de meest opvallende outfits was zonder twijfel die van de kersverse prinses.

“Delphine heeft mij enorm verrast met hoevéél ze heeft gezegd zonder te praten”, vertelt Jo De Poorter in Het Laatste Nieuws van donderdag. “Ze had er voor haar eerste verschijning op een staatkundige bijeenkomst net zo goed voor kunnen kiezen om onopvallend en dankbaar aanwezig te zijn”, gaat Jo De Poorter verder.

De royaltykenner volgt de koningshuizen in de wereld op de voet en heeft uiteraard het verhaal van Delphine van nabij gevolgd. Haar aanwezigheid was uiteraard dé headliner van de dag, ook al was het vooral een feest voor de koning en onze natie. “Maar Dephine was zéér uitgesproken aanwezig, wat ik eigenlijk wel knap vind. Met haar ietwat excentrieke kleding maakte ze zowel een artistiek als een politiek statement. Je moet het maar doen, tijdens je debuut op de nationale feestdag een kleed dragen van Erratum Fashion, een Belgisch label dat via mode de fouten uit het koloniale verleden van België wil herstellen en stereotypen over Afrika wil bestrijden. En natuurlijk heeft Delphine daarmee willen aangeven dat het echt niet oké was wat Leopold II, haar overgrootvader, in Afrika heeft uitgespookt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven