Dany Verstraeten krijgt megagroot compliment: ‘U bent de rots in de branding’

0
Dany Verstraeten krijgt megagroot compliment: ‘U bent de rots in de branding’
Foto: Photo News

Wie afgelopen weekend De Morgen heeft gelezen, heeft mogelijk ook het column van Joël De Ceulaer gelezen. Het werd één langgerekt eerbetoon aan de held van de maand mei. Neen, dat is niet Alexander De Croo of Marc Van Ranst geworden. Ook Alex Callier van Hooverphonic of Koen Wauters komen zelfs niet in de buurt van wat Dany Verstraeten deze maand gedaan heeft.

Verstraeten slaagde erin om op minder dan 50 minuten tijd zijn beste pak aan te trekken, van Leuven naar Vilvoorde te rijden en daar een noodjournaal te maken. Met dank aan een bedreiging vanuit Nederland.

Het feit dat Dany Verstraeten zonder aarzelen ja zei op de vraag of hij een journaal kon presenteren in een lachwekkende noodstudio, lokte heel wat positieve reacties uit. Elke kijker had het gevoel om naar de eerste nieuwsuitzending bij VTM (op 1 februari 1989) te kijken, alleen Nadine De Sloovere ontbrak.

“Menig journalist zou op zo’n vraag niet voorbereid zijn – wegens te lui of te dronken of te ongewassen. U, daarentegen, hoefde geen moment te aarzelen. U was meteen paraat én totaal in staat om de klus te klaren”, schreef Joël De Ceulaer in De Morgen.

“Daarom bent u voor mij de coolste aller ankers. Nog nooit bent u ten prooi gevallen aan het sentimentalisme”, gaat De Ceulaer verder. “Het nieuws kan alle kanten uit, de kijker voelt zich soms verloren, maar u bent de rots in de branding”, besluit de columnist in De Morgen.

Ja, Dany Verstraeten is de held van de maand. En ondertussen geniet het nieuwsanker thuis weer van het zonnetje. Kan je hem ongelijk geven?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven