Daarom kreeg België zo weinig punten: “Europa heeft Alex Callier afgestraft”

0
Daarom kreeg België zo weinig punten: “Europa heeft Alex Callier afgestraft”
Foto: Isopix

Wellicht gaat hij het zelf allemaal relativeren, maar Alex Callier kan niet trots zijn op het resultaat tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Toen de groep zich vorige dinsdag voor die finale wist te plaatsen, was de euforie in het kamp van Hooverphonic groot. Alex Callier hoopte dat België in de top 5 zou eindigen én dat die punten vooral van de kijker zouden moeten komen. Maar de kijker stemde niet op België. Amper 3 punten op in totaal 39 landen, wat een afgang.

Nochtans viel er weinig op te merken aan de performance van Hooverphonic. Geike Arnaert zong bijzonder zuiver, Hans Pannecoucke had als regisseur de beelden perfect uitgekozen. In het Belgische kamp haalden ze opgelucht adem toen de punten van de vakjury bekend werden gemaakt: 71 punten, goed voor een dertiende plaats. Alleen werd die dertiende plaats de negentiende plaats omdat de kijkers het vertikten om op ons land te stemmen.

Iemand die actief is in de media en vroeger ook nog manager van verschillende artiesten was, denkt de reden voor het massaal negeren van België te kennen. Daarvoor moeten we even terug naar vorig jaar, weet u nog?

“Alex Callier besliste vorig jaar dat de groep niet mee zou doen bij het zingen van ‘Love Shine a Light’, omdat hij het een ‘kutnummer’ vindt. Dit terwijl alle andere artiesten wel meezongen. Dit jaar: 3 punten van de publieksjury. Conclusie: Met een songfestival fan wordt niet gelachen…”, besluit de muziekkenner.

Zou die man gelijk hebben, Alex?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven