Kritiek en lof op coronamaatregelen Thuis

0
Kritiek en lof op coronamaatregelen Thuis
Foto: VRT

Nu de coronamaatregelen langzaam maar zeker afgebouwd worden, groeit ook bij de mensen van televisie de hoop dat hun maatregelen in de nabije toekomst versoepeld kunnen worden.
Heel wat tv-programma’s lopen ‘gewoon’ door, maar er worden wel strenge maatregelen gehanteerd, kwestie van de kans op besmetting op de set zo klein mogelijk te maken. ‘Thuis’-actrice Leah Thys werd onlangs positief getest en werd zelfs even gehospitaliseerd, maar die besmetting liep zij niet op de set van ‘Thuis’ op.

Daar moet iedereen afstand houden, handen ontsmetten en nog veel meer. Al die maatregelen hebben uiteraard gevolgen. Hoe vaak heb jij het afgelopen jaar bij ‘Thuis’ nog eens iemand zien kussen? Dat is inderdaad héél zelden gebeurd en dat is het gevolg van de coronamaatregelen.

“Het is een soap, maar het ziet er nu heel onnatuurlijk, onecht en soms ietwat belachelijk uit. Bijvoorbeeld echtgenoten die op 2m van elkaar staan”, reageert een kijker. En of die kijker gelijk heeft, maar alle kijkers hebben begrip voor de maatregelen. Het was ofwel op die manier draaien ofwel geen ‘Thuis’ meer op televisie totdat de maatregelen versoepeld zouden worden.

Er is dan ook heel veel begrip op het ‘anders’ in beeld brengen van sommige verhaallijnen. “Het valt wel op dat jullie de regels volgen met de corona. Maar ik mis het wel de warmte die er anders is een knuffel en een dikke kus, ja de gezellige sfeer. Hopelijk in september weer alles normaal”, gaat een andere kijker verder.

Al vrezen wij dat wij die kijker zullen moeten teleurstellen. In het beste geval worden de maatregelen deze zomer versoepeld, maar dan nog zal het tot diep in de herfst duren vooraleer er weer knuffels en kussen te zien zullen zijn in ‘Thuis’. Of het zou tussen Viv en Lowie zijn, zij zijn in het dagelijkse leven ook een koppel en kunnen er dus op los kussen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven