Praatgast James Cooke en Gert Verhulst eist mondmaskers: ‘Anders zal het zonder mij zijn’

0
Praatgast James Cooke en Gert Verhulst eist mondmaskers: ‘Anders zal het zonder mij zijn’
Foto: Play4

Misschien hebt u ook al naar ‘De Cooke & Verhulst Show’ op Play4 gekeken. Dan hebt u ongetwijfeld ook opgemerkt dat er 40 mensen in het publiek zitten en dat niemand van hen een mondmasker draagt. Dat moet strikt genomen ook niet, er werd eerder door de sector een protocol uitgewerkt en daar ziet men strikt op toe tijdens de opnames die telkens in de vooravond gebeuren.

Maandag was filosoof en auteur Maarten Boudry te gast in de studio, hij droeg wél een mondmasker. Een bewuste keuze, zo blijkt. Boudry kon zijn ogen niet geloven toen hij de studio zag.
“Eergisteren bij mijn passage in De Cooke & Verhulst Show had ik pas op het allerlaatste moment door dat er ongeveer 50 ongemaskerde mensen in de studio zaten. Ik heb ze niet geteld, maar ik schat dat er 40 mensen in het publiek zaten (zonder masker), plus 5 wisselende gasten en 5 muzikanten (zonder masker), plus 20 technici & redacteurs (mét masker wel). Blijkbaar werden die mensen op een bepaald moment ook nog aangemoedigd om te joelen en brullen tijdens de uitzending”, schrijft Maarten Boudry woensdag op Facebook.

“Strikt gezien houdt de zender zich aan de sectorvoorschriften, maar vanuit ethisch oogpunt vind ik deze situatie eigenlijk onverdedigbaar. Tegenover de cultuursector en de horeca die nog steeds verplicht gesloten zijn en boetes krijgen als ze iets dergelijks zouden organiseren, tegenover het zorgpersoneel in onze ziekenhuizen dat nog steeds overbelast is, en tegenover de gewone burgers die zelfs in de buitenlucht en zelfs mét mondmasker niet met 5 tegelijk mogen samenkomen. In een binnenruimte samenhokken met 50 ongemaskerde en joelende mensen is virologisch sowieso onverantwoord, zelfs met goede verluchting . De studio is wel groot en er wordt afstand bewaard, maar als daar één besmette persoon tussen zit met een hoge virale load, dan heb je gegarandeerd een superspreader-event”, gaat Maarten Boudry op Facebook verder.

Er was woensdag al heel wat heisa over het feit dat tv-zenders meer mogen. Alles mag dan wel reglementair zijn, het is zout in de wonde strooien van heel wat mensen die wel iets willen doen maar het niet mogen. Dat is één van de punten van Maarten Boudry. Hoewel Boudry ook de volgende weken op maandag in de studio welkom is, stelt de praatgast van James Cooke en Gert Verhulst zijn eisen, anders stuurt hij zijn kat.

“Dus bij deze: als het publiek de volgende keer geen maskers draagt, zal het zonder mij zijn. Ik had gehoopt dat de zender/redactie gisteren na rijp beraad zelf zou besluiten dat ze dit niet kunnen volhouden (ik had mijn ongenoegen al geuit), maar helaas blijven ze eraan vasthouden na overleg. Als ze daarin volharden, dan zal het vanaf nu zonder mij zijn”, stelt Maarten Boudry.

“Spijtig, want ik had een goede samenwerking met de redactie, die ik verder niets kwalijk neem. En ik was graag zes weken lang komen vertellen over de ‘blijde boodschap’ van de vooruitgang, als opsteker na een jaar vol rampspoed”, besluit Maarten Boudry op Facebook.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven