Ben Weyts noemt volgend varken naar bekende politicus

0
Ben Weyts noemt volgend varken naar bekende politicus

Deze week lees je in Humo een interview met minister Ben Weyts. Die is een echte dierenvriend en heeft thuis een varken als huisdier. Niet alledaags, dat beseft de minister van Onderwijs ook wel. Maar Ben Weyts is niet meteen de man die met de massa meeloopt en dat hoeft ook niet.

Er is trouwens een goede reden waarom Ben Weyts varkens heeft. “We hebben hier in de Vlaamse Rand veel last van vossen. Wanneer op zondagavond de vuilnisbakken worden buitengezet, breekt voor hen een groot feestmaal aan. Mijn vrouw hoopte dat onze varkens die vossen zouden weghouden van onze kippen. De kippen zijn ondertussen al lang weg, maar Kotelet is gebleven. Ons tweede varken, Mignonette heb ik vorig jaar helaas moeten laten inslapen”, vertelt de minister in Humo.

Mocht er ooit een varken bij komen, dan heeft Ben Weyts zelfs al een naam in gedachten en het is zeker niet ‘Jambon’. “Voor een volgend varken dacht ik eerder aan ‘Bouchez’. Al is dat misschien gevaarlijk voor het welzijn van mijn tuin”, lacht de minister in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven