Moeilijk moment voor Goedele Liekens in strijd tegen kanker: “het is veel groter dan ik had ingeschat”

0
Moeilijk moment voor Goedele Liekens in strijd tegen kanker: “het is veel groter dan ik had ingeschat”
Foto: PhotoNews

Goedele Liekens moest een zware klap verwerken toen ze vorig jaar te horen kreeg dat ze kanker had. Hoe haar gevecht tegen huidkanker verloopt pent Goedele neer in een column voor Het Laatste Nieuws.

Goedele geeft toe dat ze nog lang niet klaar is om weer mee te draaien in onze maatschappij. Waar ze zich vorige week nog erg strijdvaardig voelde, verliep alles afgelopen week moeizaam. En de seksuologe trekt daaruit haar conclusies…

“Ik ben duidelijk niet klaar om weer in ‘De Grotemensenwereld’ mee te draaien”, schrijft Goedele Liekens in Het Laaste Nieuws. “Zet ik mezelf te veel onder druk? Ik verwacht dat ik, eens ‘genezen’, ook meteen alles weer doe – maar dat lukt niet. En de gedachte daaraan, aan wat ik eigenlijk allemaal zal ‘moeten’ en ik dat niet kan, maakt me verdrietig en angstig.”

De psychologe in Goedele heeft moeten aanvaarden dat ‘verbetering in het lijf niet noodzakelijk beterschap in de kop betekent’, zoals Goedele het zelf verwoordt.

“De mentale impact van een kankerdiagnose en -behandeling is vele en vele malen groter dan ik ooit had ingeschat”, bekent Goedele. “Niet makkelijk om dit neer te schrijven. Ik wil geen mopper- en klaagzang van deze column maken. Alleen: dit is eerlijk hoe ik me op dit moment voel. Ik wou dat het anders was.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven