Cathérine Moerkerke moet zware klap verwerken: “trek je plan!”

0
Cathérine Moerkerke moet zware klap verwerken: “trek je plan!”
Foto: Photo News

Cathérine Moerkerke heeft haar verontwaardiging geuit over hoe de vaccinatiecampagne verloopt. Het nieuwsanker heeft geen kritiek op de snelheid (of het gebrek daaraan) van de campagne, maar wel op het onmenselijke aspect.

“Familielid half verlamd in revalidatiecentrum krijgt uitnodiging voor vaccin. Helaas, trek je plan. Rol maar zelf naar vaccinatiecentrum of sta je vaccin af”, klinkt het verontwaardigd bij Cathérine Moerkerke op Twitter.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) reageert maar Cathérine is niet echt gediend met zijn antwoord.

Wouter Beke: “Dag Cathérine. De Vlaamse overheid weet op zich niet dat uw familielid zich momenteel in een revalidatieziekenhuis bevindt. Als de persoon niet naar het vaccinatiecentrum (VC) kan, kan u dit best aan het VC laten weten. Eventueel kan de vaccinatie later thuis via een mobiel team.”

“Mr.Beke, dank voor uw antwoord. Ik snap alleen niet waarom de overheid de afdeling geriatrie van een revalidatiecentrum niet behandelt zoals een WZC? Dat zijn állemaal risicopatiënten die zich níet kunnen verplaatsen?!” klinkt de logische oplossing van Cathérine Moerkerke op Twitter.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven