Kürt Rogiers: ‘Els en ik zijn 4 jaar uit elkaar geweest’

0
Kürt Rogiers: ‘Els en ik zijn 4 jaar uit elkaar geweest’
Foto: Photo News

Vandaag viert Kürt Rogiers zijn vijftigste verjaardag. Voor het tweede jaar op rij moet de acteur en presentator zijn verjaardag in intieme kring vieren. Corona, weet u wel. Toen vorig jaar op 13 maart de lockdown in ging, moest Kürt Rogiers zijn feestje annuleren en last-minute alleen met zijn gezin vieren. En dat is dit jaar niet anders. Gelukkig heeft Kürt een leuk gezin: dochters Lola en Merlijn en vrouwlief Els.

Zij zullen de pijn van het vijftig worden zonder twijfel verzachten, want het is een hele mijlpaal voor Kürt Rogiers. De acteur en presentator kent zijn vrouw bijna 33 jaar lang. “Omdat ik zo graag voorlas, werd ik op zeker ogenblik lector in de kerk. Zo kwam ik in contact met de Chiro”, vertelt Kürt Rogiers dit weekend in Het Laatste Nieuws. Kürt was korte tijd bij de scouts geweest en ging op toch maar eens naar een kampvuuravond. “Daar heb ik Els ontmoet. Ik was zeventien, zij zestien en ze woonde op 500 meter van mij, maar ik kende haar niet. Achteraf is dat de grootste toevalligheid van mijn hele leven geweest, want ze is m’n vrouw geworden.”

“Els en ik, we zijn teenage sweethearts. Toen we een aantal jaar samen waren, zijn we vier jaar uiteen geweest. Tot ik op een dag een auto-ongeval kreeg. Ik raakte aan het slippen op een olievlek en – heel raar – steeds weer flitste Els voor m’n ogen. Vanop de spoed heb ik haar gebeld: ‘Ik wil je zien.’ De week nadien hebben we afgesproken, we zijn nooit meer uit elkaar gegaan. Ik worstel al m’n hele leven met de vraag: ‘Geloof ik in toeval of in noodlot?’ Ik denk dat Els toeval was. Maar wat voor één”, glundert Kürt Rogiers in de weekendkrant.

Samen met Els heeft Kürt twee prachtige dochters. De band tussen Els, Lola, Merlijn en Kürt, dat is er één waar wij gezond jaloers op zijn. Bij deze wensen wij Kürt Rogiers een gelukkige 50ste verjaardag. En dat feestje met de ganse familie en vriendenclub, dat komt er zeker nog wel aan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven