An Lemmens pent aangrijpend verhaal neer: “mijn hart brak”

0
An Lemmens pent aangrijpend verhaal neer: “mijn hart brak”
VTM

An Lemmens was onlangs voor het eerst sinds haar kindertijd nog eens in een echte manège en wat ze daar zag deed haar hart breken.

“M’n hart brak eerlijk gezegd toen ik zag hoe weinig er in al die jaren veranderd is”, vertelt An Lemmens op Instagram. “Ik zag middelmatige ruiters op en neer bonken op die paardenruggen, sporen aan de enkels, zweepjes in de hand, lekker trekken aan dat bit in de mond en schoppen in de buik. Allerlei “fancy” maar pijnlijke optomingen. Paarden in stallen met tralies, geen enkel contact met elkaar. En dit is vaak het “normaal” in de paardenwereld”, zucht An Lemmens op Instagram.

Voor An Lemmens is het duidelijk dat het een privilege zou moeten zijn om met deze edele en gevoelige dieren om te gaan. “Dat je een paard niet met een zweep en sporen te lijf gaat, maar met zachtheid, eerlijkheid en duidelijkheid benadert.”

An Lemmens voegt eraan toe dat ze zelf momenteel meer geniet om met haar lieve Draumur te spelen en samen te leren, dan om met hem lange ritten te maken door de bossen en de velden. Lees de volledige getuigenis van An Lemmens op Instagram.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven