Staf Coppens de wanhoop nabij in Zweden: ‘Hoelang nog?’

0
Staf Coppens de wanhoop nabij in Zweden: ‘Hoelang nog?’
Foto: Photo News

Een tijdje geleden is Staf Coppens samen met zijn vrouw Monique en de kinderen Bea en Nora naar Zweden verhuisd. Het gezin Coppens zal daar een camping gaan uitbaten, maar voorlopig komt er van die plannen niet veel in huis. De reden? De bureaucratie in Zweden. Ja hoor, daar kennen ze dat ook en Staf Coppens weer daar alles van.

Staf vertelde zaterdag in Het Laatste Nieuws dat nog altijd in een huurhuisje in Zweden woont. “Het leven in het huurhuisje hier is fijn, maar klein. Heel klein. En de nood groeit om opnieuw zelf een plekje te creëren”, schrijft Staf Coppens.

Maar helaas, dat kan niet, dat mag niet. De reden? Ze wachten op een ‘nummer’. “Een persoonsnummer. Zonder dat noodzakelijk kwaad ben je niks in Zweden. Kan je ook nergens iets kopen of definitief huren. Kan je niet echt beginnen aan je eigen stek. Wachten dus, tot we in de Zweedse databank raken. Tot we een nummer worden in een nieuwe computer”, klinkt het wanhopig.

“Normaal had Mathias ons al eens bezocht, de kinderen zouden samen gespeeld hebben, Beau en Nora zouden hun neefjes en nichtjes mee in een bootje nemen en het meer op varen. Maar dat gaat nu niet. Hoelang nog?”

Hopelijk komt het snel in orde, als het al in orde komt. Stel dat de Zweden moeilijk doen, dan zou er wel eens abrupt een einde aan het Zweedse avontuur van de familie Coppens kunnen komen. Maar hé, dat gaan de Zweden hen toch niet aandoen?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven