Julie Colpaert stelt Freek Braeckman gerust: ‘We vallen niet zonder bier’

0
Julie Colpaert stelt Freek Braeckman gerust: ‘We vallen niet zonder bier’
Foto: VTM

Door de staking bij AB Inbev ligt de productie in Jupille stil. Aanleiding zijn enkele coronabesmettingen in de fabriek. De directie deed alsof er niets aan de hand was en verzaakte het personeel te verwittigen en hen te beschermen. De vakbond wil dat de directie ingrijpt en twee mensen op non-actief zet. Het gaat om de preventie-adviseur en de HR-manager. De vakbond acht hem mee verantwoordelijk zijn voor de moeilijke situatie in de fabriek.
De directie weigert om op de eisen van de vakbond in te gaan.

Nieuwsanker Freek Braeckman maakte zich donderdagmiddag in VTM NIEUWS ernstig zorgen over de gevolgen van de staking in Jupille en vroeg zich hardop af wanneer het land zonder bier zou volgen. “Maak je geen zorgen, Freek. Meteen zonder bier vallen, dat gaat niet gebeuren. Er zijn nog voorraden genoeg”, reageert Julie Colpaert in het nieuws van 13 uur. Momenteel zijn er wel voorraden genoeg, maar op lange termijn zouden er wel problemen kunnen ontstaan. “Maar feit is wel dat de staking navolging krijgt in de afdelingen van Leuven en Hoegaarden. We horen van de ABVV dat een groot deel van de ochtendploeg in Leuven niet aan de slag gegaan is. Ook in Hoegaarden zou er één lijn niet draaien”, vertelde Julie Colpaert in VTM NIEUWS.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven