Hilde Crevits: “af en toe las ik een pyjamadag in”

0
Hilde Crevits: “af en toe las ik een pyjamadag in”
Foto: Isopix

Hilde Crevits werd toen ze net minister was, geopereerd aan een acute hernia. Voor de West-Vlaamse politica was het een wake up-call. Haar anesthesist raadde haar toen aan af en toe een pyjamadag in te bouwen. “Anders gaat ge u kapot werken,” klonk het bij de arts.

En sindsdien houdt de CD&V-politica zich aan die afspraak. In Het Laatste Nieuws vertelt Crevits hoe zo’n dag er uitziet: “Ik sta op en maak koffie en lees de kranten in bed terwijl Kris (haar echtgenoot, red.) nog ligt te slapen. Na een rustig ontbijt, maken we een lange tocht met de koersfiets. ’s Avonds eten we thuis mosselen, met een goede fles wijn,” doet Hilde Crevits haar pyjamadag uit de doeken.

“Tijd is het grootste cadeau dat je me kan geven. Tijd om niks te doen. In mijn luiheid ontstaat fantasie. Als ik mijn dagen volprop, lukt al mijn werk, maar heb ik nul creativiteit. Niks doen schept orde in de chaos,” aldus Hilde Crevits in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven