Moeder van Helmut Lotti: ‘Het is een eigenwijs manneke’

0
Moeder van Helmut Lotti: ‘Het is een eigenwijs manneke’
Foto: Photo News

Helmut Lotti staat deze week in Humo met een interview waarin het weekblad hem terugstuurt naar zijn jeugdjaren. De familie Lotigiers was geen rijke familie, integendeel zelfs. Mama werkte hard om haar kinderen een goede opvoeding te geven. “In haar R4’tje bracht ze soep rond, in de zomer kwam daar ijs bij. Maar ze deed dat graag, en de mensen zagen haar graag komen”, glundert Helmut Lotti. “Nic Balthazar zei me dat hij bij haar ijsjes kocht omdat de bovenste twee knoopjes van haar decolleté altijd openstonden. Mijn moeder was een mooie vrouw. Ze is er ook in geslaagd om ons in het gareel te houden.”

Mama Lotigiers was streng voor haar kinderen, zeker wat de schoolresultaten betreft. “Ze dreigde ermee om me niet mee op fietsreis te laten gaan naar Alphe d’Huez, omdat ik een zware buis had voor aardrijkskunde, terwijl ik ervan droomde om professioneel renner te worden”, vertelt Helmut in Humo. “Mijn lerares vond dat ze te streng was, maar mijn moeder zei: ‘Dat is het enige dat helpt, het is een eigenwijs manneke.’ Uiteindelijk haalde ik met gemak mijn punten”, lacht Helmut.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven