Koning Juan Carlos verlaat Spanje: “vernederende aftocht”

0
Koning Juan Carlos verlaat Spanje: “vernederende aftocht”
Foto: Isopix

Koning Juan Carlos verliet vorige week Spanje om zich in Abu Dhabi te vestigen. En dat heeft natuurlijk te maken met de onthullingen over zijn financiële reilen en zeilen en ook met zijn buitenechtelijke relaties.

De meerderheid van de Spanjaarden vindt het een ‘slecht idee’ dat de koning Spanje had verlaten en een haast even grote meerderheid meent dat de koning zich ook bij justitie moet verantwoorden voor eventuele mistoestanden.

Al toont de peiling in de Spaanse krant El Mundo ook aan hoe gerespecteerd de koning nog steeds is. Koning Juan Carlos speelde een belangrijke rol bij de omvorming van Spanje van een fascistische dictatuur naar een democratie en dat zijn de Spanjaarden nog niet vergeten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven