Frank Deboosere waarschuwt voor ‘hittegolf van formaat’

0
Frank Deboosere waarschuwt voor ‘hittegolf van formaat’
Foto: Photo News

Weerman Frank Deboosere waarschuwde in zijn weerpraatje op Eén voor de tiende hittegolf van dit decennium, een hittegolf die z’n stempel nu al aan het drukken is. Woensdag steeg de temperatuur in de Kempen al tot 30° en dat is ook de norm volgende dagen.
“Donderdag krijgen we meteen heel veel zonneschijn en een diepblauwe lucht met lokaal misschien eventjes een hoge wolkensluier. We maken het nog wat warmer met in het binnenland tot 31 graden en in de Kempen zelfs tot 33 graden. Aan de kust komt er een zeebries aanzetten, daar krijgen we maxima tot 26° op de thermometer .”

Ook vrijdag blijft het mooie weer aanhouden, het zal zelfs nog warmer worden. “Vrijdag is het nog warmer met tropische temperaturen van 33 graden in het binnenland. Zaterdag zal de warmste dag van de hittegolf worden, dan gaan we makkelijk naar 35 graden in het binnenland, 37 graden misschien zelfs in de Kempen. Vanaf zondag moeten we dan rekening houden met de aanwezigheid van af en toe wat wolken en een warmteonweer. Aan de hitte zal het niet liggen , met 34 graden op maandag blijven we ruim boven de 30 graden. Vanaf zaterdag dalen de minima niet meer onder de 21 graden en zal het moeilijk slapen worden. Dit is een hittegolf van formaat, want het blijft zeker tot eind volgende week warm.”

De thermometer zal de volgende dagen goed in de gaten gehouden worden. Ook die van het zwembad in menig Belgische tuin.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven