Solden zijn een flop: ‘Mensen doen alsof wij lepra hebben’

0
Solden zijn een flop: ‘Mensen doen alsof wij lepra hebben’
Foto: Pexels.com

Het eerste weekend van de solden was één grote flop: het was nergens over de koppen lopen. De handelaars zijn er dan ook niet gerust in. “Het is geen overrompeling. We krijgen wel onze vaste klanten over de vloer, die komen toch een kijkje nemen. Daar zijn we wel blij om”, klinkt het bij een handelaar.

Radio 2 ging de winkeliers in Antwerpen een steunen in deze moeilijke tijden, maar zag dat zij er zelf niet vrolijk van werden. “We blijven positief, ongeacht van wat er allemaal is gebeurd. Wij doen enorm ons best, wij hebben altijd ons best gedaan. Wij desinfecteren, wij hebben handgel, we dragen handschoenen en mondmaskers en ondanks dat zijn we alweer gestraft en deze keer hebben ze het op Antwerpen gemunt”, klinkt het.

“De winkels zijn open, maar blijf absoluut weg. Dat is in de media gegooid, dat is gewoon niet leefbaar. Ik weet niet hoe Antwerpen er gaat uitzien na de corona, maar dit is onleefbaar! Voor geen enkele sector, iedereen zit met de handen in het haar en eigenlijk is het hier veilig. De mensen doen precies alsof wij lepra hebben! Wij hebben allemaal een mondmasker aan, wij houden allemaal anderhalve meter afstand, er is hier geen groter probleem dan elders”, stelt één van de handelaars in Antwerpen.

Niet alleen in Antwerpen was de start van de solden een flop, ook in Leuven, Lier, Gent en andere steden was het opvallend rustig. Mensen zijn voorzichtig en willen zo voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller gaat verspreiden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven