David Dehenauw waarschuwt: “dat is weer sterk in de gaten te houden”

0
David Dehenauw waarschuwt: “dat is weer sterk in de gaten te houden”
Foto: VTM

Vanaf woensdag start de zomer opnieuw:  die dag krijgen we terug temperaturen die boven de 25° uitkomen. Met een maximumtemperatuur van 27° zullen de zwembaden weer goed van pas komen. Donderdag stijgt de temperatuur tot 30°, vrijdag mogen we ons verwachten aan 32-33°, zaterdag aan 33-34°, ook zondag zal het kwik 30° aanduiden.

“En dat blijft begin volgende week ook zo”, vertelde David Dehenauw in zijn weerpraatje op Radio 2. “Het is al die tijd ook droog, misschien afgezien van een zeer plaatselijk onweersbui ergens begin volgende week. De problemen van droogte zullen weer snel aan de oppervlakte komen vrees ik. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de verdamping. Dat is weer sterk in de gaten te houden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven