Jarige Frank Deboosere zorgt voor verkoeling

0
Jarige Frank Deboosere zorgt voor verkoeling
Foto: VRT

Het was afgelopen nacht de (voorlopig) warmste nacht van het jaar, misschien wel omdat Frank Deboosere op deze 1 augustus jarig is?

Zijn 62ste verjaardag is alvast geen reden om een vrije dag te nemen, zaterdag is de weerman gewoon aan het werk.  In zijn weerpraatje op Radio 2 vertelde Frank Deboosere dat het vandaag in ieder geval minder heet zal worden.

“Het was gisteren op twee na de warmste dag ooit sinds het begin van de waarnemingen.  Vandaag gaan we naar maximum rond de 28° in het binnenland, aan de kust 22°. Er is nog een wolkenband die van west naar oost moet trekken, tijdelijk is er wat meer bewolking. Maar vervolgens begint vanaf de kust de zon opnieuw te schijnen. In het uiterste westen van het land hebben ze de meeste zonneschijn in de loop van de namiddag”, klinkt het.

“Volgende nacht dalen de minima tot 15°, voor zondag zijn er misschien een paar buien in het binnenland, maar het zal voornamelijk droog zijn. De temperatuur stijgt zondag nog tot 22°”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven