An Lemmens haar eerste reactie? ‘Laat me met rust met je domme…’

0
An Lemmens haar eerste reactie? ‘Laat me met rust met je domme…’
Foto: Photo News

Presentatrice An Lemmens heeft zich de afgelopen dagen serieus moeten inhouden. Zij ergerde zich meer en meer aan de challenges die zij binnen kreeg. De presentatrice werd gevraagd om ook een zwart-wit foto te delen op haar sociale media. Maar An springt niet zomaar op elke hype, een post moet een betekenis hebben. “

“Eerlijk? Toen de eerste nominaties voor die challenge mijn inbox binnenrolden dacht ik “Oh jee, hier doe ik niet aan mee, laat me met rust met je domme challenges”. Ik zag meer en meer zwart wit foto’s verschijnen bij vriendinnen en collega’s en moest al wat ergernis onderdrukken : “Women support women als excuus gebruiken om alweer een zwoele selfie te posten? Seriously?” Tot ik bij Linde Merckpoel en Babette Moonen de werkelijke betekenis van deze challenge te weten kwam.” “Ik zag ook al die zwart-wit foto’s van vrouwen op mn timeline, maar hoorde vandaag pas waar die “challenge” vandaan komt. Vond dat toch de moeite om te delen, dus lees even door”, schreef Linde Merckpoel op Instagram. “Turkije is op dit moment een trieste koploper als het gaat over femicide. In 2019 werden 500 vrouwen er vermoord, gewoon omdat ze vrouw zijn. Dat zijn de officiële cijfers, maar keiveel meer vrouwen ondergaan – onder de radar – hetzelfde lot. De tendens zet zich voort in 2020, élke dag staan in Turkse kranten zwart-wit foto’s van vermoorde vrouwen. De overheid en het rechtssysteem doen weinig tot niets. Vandaar dus die oproep om een zwart-wit foto te delen. Als teken van solidariteit met de vrouwen die we verloren, om te laten zien dat vrouwen hun stem willen, kunnen en zùllen laten horen”, reageert Linde Merckpoel.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven