Het is vandaag een trieste dag voor Britse prins Charles

0
Het is vandaag een trieste dag voor Britse prins Charles
Foto: VRT

Het is 39 jaar geleden dat de Britse prins Charles en Diana Spencer in het huwelijksbootje stapten. Heel de wereld keer ernaar op tv, het was één van de grootste royal weddings in de Britse geschiedenis. En allemaal in sneltempo geregeld: Charles en Diana waren namelijk amper 6 maanden verloofd. De twee kenden elkaar weliswaar al vele jaren, maar samen in het openbaar komen wat absoluut not done.

Charles kende Diana Spencer lange tijd, zij was toen nog minderjarig. Het leeftijdsverschil van 12 jaar zorgde ervoor dat hij best wel wat geduld moest hebben. Komt daar nog eens bij dat Charles eerder een relatie had met de zus van Diana, maar lang zou die relatie niet duren.

Het huwelijk op 29 juli 1981 werd zelfs het huwelijk van de eeuw genoemd. De Britse kroonprins Charles gaf zijn ja-woord aan Lady Diana Spencer: hij was 32, zij 20. De twee leerden elkaar in 1977 kennen, mede dankzij de zus van Diana. De twee hadden amper één jaar relatie toen prins Charles zijn vriendin op 6 februari 1981 ten huwelijk vroeg. Natuurlijk zei zij ja. Amper zes maanden later waren de twee getrouwd, een drietal maanden zou Diana al zwanger zijn van prins William. Drie jaar later zou prins Harry geboren worden.

Zes jaar na hun huwelijk doken de eerste verhalen van ontrouw op, die verhalen zouden jarenlang blijven aanslepen. Een scheiding drong zich op, op 31 augustus 1997 overleed prinses Diana bij een crash in een Parijse tunnel.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven