Moet voetbalcompetitie uitgesteld worden na verbod op ploegsporten in Antwerpen?

0
Moet voetbalcompetitie uitgesteld worden na verbod op ploegsporten in Antwerpen?
Foto: Pexels.com

“Alle ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar”, liet de Antwerpse gouverneur Cathy Berx maandagavond weten. Het verbod is minstens vier weken geldig in de volledige provincie Antwerpen.

Dat betekent dus dat volwassenen de volgende vier weken niet mogen sporten, maar wat betekent dat in de praktijk voor de professionele voetbalclubs als KV Mechelen, Antwerp, KVC Westerlo, en Beerschot? Mogen zij nu trainen of niet? En mogen zij de volgende weken de geplande wedstrijden spelen of niet?

Het is koffiedik kijken hoe het verder moet, de clubs vallen uit de lucht. Binnen minder dan twee weken gaat de nieuwe voetbalcompetitie van start en aanstaande zaterdag spelen Antwerpen en Club Brugge de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion. Eén dag later moeten OHL en Beerschot voetballen voor een plek in 1A.

Niemand die momenteel weet hoe het precies zit, ook al omdat Jan Jambon en Maggie De Block daarover maandag tegenstrijdige verklaringen deden. Hopelijk komt er in de loop van dinsdag duidelijkheid voor de clubs.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven