Dina Tersago neemt belangrijke beslissing over haar zoontjes: “ik hoop dat er geen brokken van komen”

0
Dina Tersago neemt belangrijke beslissing over haar zoontjes: “ik hoop dat er geen brokken van komen”
Foto: PhotoNews

Dina Tersago onthult in Dag Allemaal dat ze een ‘helicoptermoeder’ is geworden. Met twee hevige zonen in huis, kan ze niet de rol van overbezorgde moeder spelen. “Ik heb dat snel moeten loslaten,” geeft Dina toe.

“Het is pedagogisch bewezen dat wie constant ‘pas op’ zegt, kinderen krijgt die niks meer durven te ondernemen,” vertelt Dina Tersago in het weekblad.

Dina laat haar zonen Thor en Isak dan ook stoeien in de tuin. “Ze moeten het maar proefondervindelijk uitzoeken. Ik laat ze stoeien, aan de kabelbaan slingeren en in bomen klauteren en hoop dat er geen brokken zijn op het einde van de dag,” lacht Dina.

“Ze moeten zelf aftasten hoever ze kunnen gaan. Ik ben echt geen oeioei-moedertype,” aldus Dina Tersago, die het evenwicht zoekt tussen het overzicht houden en haar kinderen toch de nodige vrijheid te geven. “Ik zeg tegen Isak en Thor wel wanneer iets gevaarlijk is of pijn doet, maar ik ga dat niet uitentreuren herhalen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven