Gemiddeld aantal besmettingen stijgt van 193 naar 220 per dag!

0

Uit de nieuwe cijfers van Sciensano die vrijdagochtend werden vrijgegeven, blijkt dat er momenteel gemiddeld 220,6 nieuwe coronabesmettingen bijkomen. Daarmee stijgt het cijfer met maar liefst 89% ten opzichte van zeven eerdere dagen.

Covid-19 grijpt dus bijzonder snel om zich heen, bij een volgende update van de cijfers zal het totaal aantal besmettingen in ons land boven de 65.000 uitkomen.

Experten maken zich zorgen om de cijfers, zeker nu de Nationale Veiligheidsraad nagelaten heeft ingrijpende maatregelen te nemen om te verspreiding van het virus te vertragen. De specialisten doen dan ook een oproep naar de bevolking toe om het aantal contacten te beperken. Men verwacht de eerstvolgende twee weken hoe dan ook dat het aantal besmettingen sterk zal blijven groeien.

De politiek is van mening dat het signaal dat donderdag werd gegeven meer dan voldoende is. En daarmee bedoelen de politici het niet invoeren van nieuwe versoepelingen op 1 augustus aanstaande in combinatie met het vaker verplicht gebruik van mondmaskers.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven