Siska Schoeters: “Mijn kinderen zijn alles voor mij”

0
Siska Schoeters: “Mijn kinderen zijn alles voor mij”
Foto: VRT

Het najaar van 2015, Siska Schoeters staat in ‘De Morgen’. Tijdens het interview praat Siska over mama worden. “Als ze mij zouden zeggen: ‘Siska, je mag nog één jaar leven als de 25-jarige, kinderloze vrouw die je ooit was’, ik zou niet twijfelen. Sommige van mijn vriendinnen dromen van kinderen. Ik zeg dan altijd: ‘Wacht nog even. Of nee, niet even: wacht zo lang mogelijk!’ Het mooiste moment van de dag is toch vaak het moment waarop je hen in bed legt en denkt: ‘Yes! Ik ben voor minstens zeven uur van die kleine fuckers verlost!’ Zolang Lucien het uur niet kan lezen, lieg ik soms dat het al acht uur is in plaats van zeven uur”.

De dagen en weken erna zat Siska Schoeters in het oog van de storm. Noemde zij haar kinderen écht ‘fuckers’? Ja dus!

In Story reageerde Siska Schoeters recent nog op het hele voorval. “Dat was zo opgeklopt! Meer dan negentig procent van de ouders herkende dat gevoel perfect. Ik was gewoon eerlijk en veel mensen apprecieerden dat. En natuurlijk praat ik vaak over mijn kinderen: zij zijn alles voor mij. Moeder zijn is mijn belangrijkste job, veel belangrijker dan wat ik doe voor Radio 2, Eén of Canvas”, stelt de presentatrice.

Eerlijk duurt het langst, dat weet ook Siska Schoeters. “Ik kán die niet verzwijgen. En waarom zou ik? Ik merk dat veel mensen er iets aan hebben. Moeder zijn is niet meer evident. We werken hard, soms zitten we in een nieuw samengesteld gezin, veel vrouwen zijn op zoek naar klankborden, naar dingetjes om zich aan op te trekken, naar ideeën. En eerlijk zijn is gewoon het best. Kinderen hebben is niet alle dagen een groot feest, waarom zou je daar dan over liegen?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven