Maggie De Block: “Er komen geen versoepelingen”

0
Maggie De Block: “Er komen geen versoepelingen”
Foto: Photo News

Van versoepelingen op 1 augustus aanstaande is voorlopig geen sprake, dat vertelde minister van Volksgezondheid Maggie De Block zondagmiddag in VTM NIEUWS.

De stijgende cijfers van het aantal infecties baart Maggie De Block zorgen.  De kans dat de eerder aangekondigde versoepelingen die er op 1 augustus mogelijk zouden komen, staan effectief op de helling. “Ik denk niet dat we daar nog over moeten praten. Dat we nog kunnen versoepelen, dat is nu volledig van de tafel. Daar is vandaag geen woord over gezegd”, klinkt het bij monde van Maggie De Block.

“Er komen nu géén versoepelingen, de toestand van de volksgezondheid laat dat niet toe”, reageert de minister. Toch is het de Nationale Veiligheidsraad die daarover aanstaande donderdag zal beslissen. Vanaf deze week komen er elke dag terug actuele cijfers en herneemt men de dagelijkse persconferentie. Daar is volgens De Block een goede reden voor. “Ik ben heel bezorgd. We zijn door zo’n storm gegaan in ons land. We hebben dat kunnen indijken. Het is nu vakantie, het virus is niet met vakantie. Dat zien we nu wel duidelijk in de cijfers. “

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven