Marc Van Ranst krijgt politiebescherming

0
Marc Van Ranst krijgt politiebescherming
Foto: Photo News

Viroloog Marc Van Ranst krijgt sinds een week of drie politiebescherming. De bekende viroloog kreeg vanuit extreemrechtse hoek ernstige bedreigingen. De politie patrouilleert elk uur langs zijn woning. “Men weet dat er bepaalde bedreigingen zijn geweest, om het uur komt de politie ook langs, dat is de prijs die je betaalt ervoor”, vertelde Van Ranst aan TechMach.

Marc Van Ranst kreeg de afgelopen maanden meermaals kritiek over zich heen, meestal kwam die kritiek  uit linkse hoek, nu dus uit extreemrechtse hoek. Marc Van Ranst blijft er vrij rustig en nuchter bij, je kan namelijk niet voor iedereen goed doen. “Elke dag krijg je op Twitter verwensingen en bedreigingen binnen, deze bedreiging werd door de federale politie opgemerkt. Zelf heb ik niets doorgegeven”, vertelde Marc Van Ranst aan VTM NIEUWS.

Foto: Isopix

De viroloog heeft geen flauw idee wat de concrete bedreiging precies is, veel invloed hebben deze bedreigingen niet op hem. “Ik probeer mijn job zo goed mogelijk te doen en met zulke dingen zo weinig mogelijk rekening te houden”.

Marc Van Ranst is niet meteen van plan om de komende tijd naar de achtergrond te verdwijnen, hij zet zijn werk gewoon verder.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven