IKEA lanceert duurzaam alternatief voor bekende Zweedse balletjes

0
IKEA lanceert duurzaam alternatief voor bekende Zweedse balletjes
Foto: IKEA

IKEA introduceert een plantballetje voor vleesliefhebbers. Met slechts 4% van de ecologische voetafdruk van de traditionele IKEA gehaktbal, is het plantballetje een duurzaam alternatief voor de iconische gehaktbal. Het plantaardig balletje is gemaakt van erwteneiwit, haver, aardappel, appel en ui en heeft dezelfde heerlijke smaak en textuur als de gehaktbal. Door de plantbal aan een lagere prijs aan te bieden als de vleesballetjes wil IKEA mensen overtuigen om plantaardige opties te proberen, zonder te moeten inboeten op smaak. De plantballetjes, die als HUVUDROLL gedoopt werden, zijn vanaf 1 september verkrijgbaar in het restaurant, Bistro en de Swedish Food Market van de Belgische IKEA winkels. Smüllen maar!

Het nieuwe IKEA plantballetje is gemaakt van typische Zweedse ingrediënten zoals erwteneiwit, haver, aardappel, appel en ui, en heeft dezelfde heerlijke smaak en textuur van een sappig gehaktballetje. Kortom, een gehaktbal zonder gehakt. Of nog een plantballetje voor vleesliefhebbers.

Geserveerd op dezelfde traditionele wijze als de IKEA gehaktbal, met puree, veenbessen en roomsaus, en tegen een aantrekkelijke prijs (€ 4,5 voor een plantballetjes schotel in het restaurant vs. € 5,5 voor een schotel met vleesballetjes), is de toekomst van de gehaktbal zonder gehakt verzekerd! “Met het plantballetje willen we de iconische IKEA gehaktbal klaarstomen voor de toekomst. Een traditioneel balletje met een moderne Zweedse smaak dat een modern IKEA vertegenwoordigt”, aldus Roeland Michiels, Country Food Manager IKEA België.

Het plantaardig balletje is meteen de vijfde toevoeging aan het gamma dat na de lancering van de Zweedse vleesballetjes in België in 1984, de voorbije 5 jaren werd uitgebreid met de groenteballetjes (2015), kippenballetjes (2016) en de zalm-kabeljauwballetjes (2019).

Het IKEA plantballetje is niet alleen een lekker plantaardig alternatief voor vleesliefhebbers, met slechts 4 % van de ecologische voetafdruk van de traditionele IKEA gehaktbal, is het plantballetje een duurzaam én lekker alternatief voor iedereen: vegetariërs, veganisten, of gewoon zij die minder vlees willen eten.

Roeland Michiels licht toe “Door heerlijke, plantaardige én betaalbare producten toe te voegen aan ons assortiment, willen we bij IKEA nog meer mensen inspireren en aanmoedigen om duurzamere voedingskeuzes te maken. We hopen om zoveel mogelijk vleeseters te overhalen om het nieuwe plantballetje te proberen, of toch zeker de consumenten die in 2019 nog volop voor de vleesballetjes kozen. Een uitdaging? Misschien, maar hoe dan ook één die we met de volle overtuiging aangaan en die ons weer een stap dichter bij onze ambitie brengt om tegen 2030 klimaatpositief te worden.”

Of je nu een familie etentje moet voorbereiden, je kotfood een upgrade wilt geven of gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd tijdens je bezoek aan IKEA, de nieuwe plantaardige balletjes zullen gesmaakt worden door jong en oud, studenten en (hobby)koks, vleesliefhebbers, vegetariërs en veganisten. Nog even geduld wel, want de plantballetjes zijn pas vanaf 1 september verkrijgbaar in het IKEA Restaurant, Bistro en Swedish Food Market. Kies voor een traditioneel Zweeds recept met puree (of aardappelen voor de veganisten), veenbessen en roomsaus in het restaurant, de take-away variant met een saus naar keuze in de Bistro of laat je creativiteit er op los en serveer de balletjes thuis of op kot volgens een eigen origineel recept. Smüllen maar!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven