Corona: aantal nieuwe infecties stijgt licht

0
Corona: aantal nieuwe infecties stijgt licht
Foto: Photo News

Vanaf vandaag moeten in onder andere alle winkels, bioscopen, musea, … mondmaskers verplicht gedragen worden. De maatregel komt er niet zomaar: het aantal nieuwe infecties als gevolg van Covid-19 daalt al een tijdje niet meer.

Het aantal nieuwe infecties in de periode van 1-7 juli is licht gestegen tegenover de week voordien. De stijging doet zich vooral voor in de provincie Antwerpen (41 nieuwe besmettingen) en hoofdzakelijk in de leeftijdscategorie van 20-29 jaar (+14 besmettingen, of een stijging van 47%) en in de categorie van 50-59 jaar (+21 besmettingen, wat neerkomt op een stijging van 68%).

Op nationaal niveau tekent zich de afgelopen 2 weken een stabilisatie tot een lichte toename af van het aantal nieuwe infecties, met tussen de 80 en 85 nieuwe gevallen per dag. De meeste nieuwe infecties komen nu voor onder de actieve bevolking (20-59 jaar).

De ziekenhuisopnames en overlijdens dalen wel verder, toch benadrukken de specialisten dat corona nog altijd in de buurt is. We moeten alle maatregelen zo goed mogelijk blijven naleven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven