Tot dit besef is topviroloog Steven Van Gucht gekomen

0
Tot dit besef is topviroloog Steven Van Gucht gekomen
Foto: Isopix

Tot dit besef is topviroloog Steven Van Gucht gekomen
Vanaf zaterdag moeten we onder andere in het theater, de bioscoop, de kerk en de winkels een mondmasker dragen. In tegenstelling tot en met vandaag gaat het nu niet langer om een aanbeveling, maar wel om een verplichting.

De plotse ommekeer van de politiek en de virologen is best wel opvallend. Normaal gezien zou de nationale Veiligheidsraad zich pas op woensdag 15 juli buigen over het al dan niet verplicht gebruik van een mondmasker, maar donderdagavond werd de beslissing al genomen.

“In het begin zijn we er vanuit gegaan dat een sterke aanbeveling voldoende zou zijn”, vertelde Steven Van Gucht vrijdagmiddag in VTM NIEUWS. “We kwamen uit die lockdown, mensen waren heel gesensibiliseerd. Mensen waren blij dat we buiten mochten. We gingen ervan uit dat die sterke aanbeveling ging opgevolgd worden. Maar in plaats van te verbeteren, ging het eerder naar beneden. Dus ja, een aanbeveling op zich werkt niet, een verplichting werkt wel en dat is het besef dat we nu meer hebben dan vroeger.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven