Vraagtekens bij Thuis: “Hoe kan ik iemand troosten zonder die aan te raken?”

0
Vraagtekens bij Thuis: “Hoe kan ik iemand troosten zonder die aan te raken?”
Foto: VRT

De opnames van ‘Thuis’ zijn volop bezig, actrice Katrien De Ruysscher doet meermaals de verre verplaatsing van Lommel naar Leuven. Ondanks Covid-19 ligt het tempo in de studio’s vrij hoog, al gaat veiligheid wel voor alles.

“We dragen mondmaskers tijdens de repetities en daarna volgt één repetitie zonder masker voor we opnemen. En dat is toch een heel verschil. Zo’n masker verbergt je mimiek en je klinkt ook anders. De crew draagt wel constant een masker en alles wordt ook heel goed ontsmet”, vertelde Katrien De Ruysscher in Goesting.

“Aan de andere kant is het ook wel eens interessant om te doen. Het daagt ons uit als acteur, want je moet heel anders gaan nadenken over scènes. Hoe kan ik iemand troosten zonder die aan te raken? Je moet inventief zijn en trucjes bedenken. Het heeft de routine doorbroken en dat is wel fijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven