Maggie De Block: “Wie van Catalonië terugkeert, moet zich laten testen”

0
Maggie De Block: “Wie van Catalonië terugkeert, moet zich laten testen”
Foto: Photo News

Wie in het Spaanse arrondissement El Segriá is geweest, zou bij de terugkeer naar ons land meteen langs de dokter moeten gaan om een coronatest te ondergaan, dat laat minister van Volksgezondheid Maggie De Block weten.

“Ik heb de instructie gegeven dat mensen die met de wagen terugkeren, bij de huisarts een test kunnen vragen”, vertelde de minster aan VRT NWS. Tot de uitslag van de test binnen is, zouden de mensen in quarantaine moeten gaan.

Het gaat voor alle duidelijkheid om een aanbeveling. De minister legt de verantwoordelijkheid bij de mensen die op vakantie gaan, niet alleen naar Spanje trouwens. Mensen moeten voor zichzelf beslissen of zij het al dan niet veilig vinden om naar het buitenland op vakantie te vertrekken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven