Slecht nieuws voor Jeroen Meus

0
Slecht nieuws voor Jeroen Meus
Foto: VRT

Er werd woensdag serieus over de toekomst van de VRT gedebatteerd in het Vlaams Parlement. Aanleiding is de nieuwe beheersovereenkomst die opgesteld moet worden. Het Vlaams Parlement wil dat de openbare omroep geen vedetten meer maakt. “Jeroen Meus is een kok, geen bv”, klinkt het . Als het van het Vlaams Parlement afhangt, zullen schermgezichten alleen nog zaken nog mogen doen die rechtstreeks met hun job verbonden zijn. Jeroen Meus mag nog koken, maar zou bijvoorbeeld geen modeshow mogen presenteren. “De VRT neemt een terughoudende houding aan tegen de zelfpromotie en vedettecultus van medewerkers en schermgezichten”, lezen we in de resolutie die woensdagavond werd aangenomen.

Bovendien wil het Vlaams Parlement in de toekomst weten hoeveel exclusiviteitscontracten de openbare omroep heeft en hoeveel die waard zijn. In Nederland was er eerder ook al veel te doen over de vaak torenhoge lonen die bekende en populaire presentatoren daar kregen. Volgt Vlaanderen binnenkort of waait dit over?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven