KMI waarschuwt voor hevig onweer

0
KMI waarschuwt  voor hevig onweer
Copyright: Eugene Triguba / Unsplash

Vrijdagochtend om 8 uur was het al 20° buiten en het belooft vandaag nog warmer te worden. De temperatuur loopt overdag op tot zo’n 30°. In de loop van de middag is er kans op afkoeling. Eerst zal de kust getrakteerd worden op buien en onweer, later deze namiddag is de rest van het land aan de beurt.

Het KMI waarschuwt voor hevige regen- en onweersbuien die in de loop van de namiddag over ons land trekken. Daarbij is er sprake van wateroverlast, maar er kunnen ook grote hagelbollen van maar liefst 3 cm uit de lucht vallen. Zoals gewoonlijk komt er bij een onweer ook flink wat wind aan te pas. Het onweer zal in de loop van de namiddag, avond en nacht over het land trekken.

In de voorspellingen is er sprake van een regenval van 30 liter op één uur tijd. Meer info op meteo.be .

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven