Corona leerde de Mediclowns videochatten!

0
Corona leerde de Mediclowns videochatten!
Mediclowns

Sinds de lockdown kunnen de Mediclowns niet meer op bezoek in de 9 ziekenhuizen in Limburg en Vlaams-Brabant waar ze voordien iedere week te gast waren. Vandaar dat ze besloten om via videochat opnieuw een lach te toveren op vele kinder- gezichtjes.

Wat begon als een voorzichtig experiment, bleek een schot in de roos! ‘In het begin wisten we niet of het wel zou werken, want een persoonlijk bezoekje van een clown is toch nog wat anders dan videochatten, maar wat we zagen overtrof alle verwachtingen’, zegt Eddy Smits, algemeen coördinator bij de Mediclowns.

‘Er werd weer als voorheen gelachen en gegrapt en het leek bij momenten of er helemaal geen computer aanwezig was. Hartverwarmend!’ Vandaar dat de Mediclowns besloten de videochats te blijven organiseren om zo kinderen die ziek thuis zijn een hart onder de riem te steken. Maar ook gezonde kinderen zijn meer dan welkom op de chat. We moeten ons ook niet meer beperken tot Limburg en Vlaams-Brabant. Eén van de vorige keren hadden we zelfs kinderen uit Australië! We doen een warme oproep aan iedereen die mensen kent met kinderen die gekluisterd zijn aan hun bed of gewoon ziek thuis zijn om mee te doen.’

Elke zondagvoormiddag om 10 uur zijn alle kinderen welkom. Als je wil meechatten mag je niet vergeten je link aan te vragen via eddysmits@mediclowns.be of www.mediclowns.org .

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven