Thuis: enkele geheimen vanop de set

0
Thuis: enkele geheimen vanop de set
Foto: VRT

We geven vandaag graag een blik achter de schermen van de Thuis-set: daar is de ploeg volop bezig met opnames op een veilige manier, met de gepaste afstand.
Maar ook al houden de acteurs afstand van elkaar, op beeld zullen de personages veel dichter bij elkaar lijken te staan. Hoe doet de ploeg dat? Eén deelt enkele geheimen vanop de set.

Met aangepaste cameralenzen doet de ploeg het lijken alsof de acteurs dichter bij elkaar staan dan in werkelijkheid het geval is. Zo staan Bob en Lowie op de set ver uit elkaar, maar lijkt de afstand op beeld kleiner. Hetzelfde geldt voor Simonne en Tom.

Marleen Merckx

In de set van Bar Madam wordt er dan weer gewerkt met dubbele tafeltjes en zelfs een stand-in. Zo kunnen de personages toch naar voren leunen, dichter naar elkaar toe, zonder dat de afstandsregel in het gedrang komt.
Daarnaast worden er ook beelden opgenomen met slechts 1 tafeltje, waarbij een van de acteurs tegenover een statief speelt. Later in de montage wordt de andere acteur dan op het statief geplakt, zodat het lijkt alsof ze dicht bij elkaar zitten.

Thuis

En voor de acteurs die in de risicogroep vallen en dus nog niet naar de set komen, wordt er een virtuele oplossing gezocht. Zo zal Marianne als een moderne moeder en oma vooral via videobellen in beeld komen.

Thuis

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven