Koen Wauters over talentenjacht: “povere oogst”

0
Koen Wauters over talentenjacht: “povere oogst”
Foto: VTM

Koen Wauters is het uithangbord van heel wat talentenjachten bij VTM. Koen presenteerde Idool en coacht in The Voice. Samen met Julie Van den Steen presenteerde hij dan weer Sing Again. En dan werd toch één ding duidelijk door het programma…

De conclusie van De Morgen over de talentenjachten bij VTM is duidelijk: “Wie een duurzame muziekcarrière nastreeft, hoeft niet aan zo’n programma deel te nemen.” En Koen Wauters kan dat enkel beamen. Al wil hij er toch één nuancering aan toevoegen…

“Klopt. Als je de oogst van alle talentenjachten van de laatste decennia bekijkt, lijkt dat best een pover resultaat”, geeft Koen Wauters toe in De Morgen. “Maar is dat niet logisch?” Koen wil één element verduidelijken…

“Je kunt ook niet verwachten dat de top vijf van élke talentenjacht – en het waren er veel – aan het firmament blijft schitteren”, benadrukt Koen Wauters. Zoveel plaats is er immers niet in het Vlaamse muziekwereldje. En dan speelt er nog een heel ander element mee…

“Niet elke deelnemer komt ook aan de start met de droom van een muziekcarrière”, benadrukt Koen Wauters in gesprek met De Morgen. De coach van The Voice van Vlaanderen geeft één concreet voorbeeld…

“Neem nu Tom De Man, die in 2014 The Voice won voor Laura Tesoro: die gast zong fantastisch, maar had een gezin, een voltijdse benoeming als leerkracht en hoegenaamd geen zin om zijn vaste job op te geven.” En dan trekt Koen Wauters een duidelijke conclusie…

“Niet elke winnaar laat nadien alles vallen om voluit voor de muziek te gaan. Soms is zo’n wedstrijd ook maar wat het is: een avontuur, een bijverdienste, één volle festivalzomer”, verduidelijkt Koen Wauters in De Morgen dat er méér speelt waarom niet elke winnaar uit een talentenjacht doorbreekt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven