Staf Coppens: “dat mis ik écht niet aan België”

0
Staf Coppens: “dat mis ik écht niet aan België”
Foto: Staf Coppens

Staf Coppens woont ondertussen al meer dan drie jaar in Zweden met zijn gezin. Wat zijn de zaken die hij het meest mist aan zijn leven in België? En vooral: wat mist hij absoluut níet?

Wat Staf het meest mist aan zijn geboorteland is zijn mama. Zonder enige twijfel! “Na drie jaar blijft dat gemis enorm groot”, geeft Staf Coppens toe in een gesprek met Flair. Hoe moeilijk is dat?

“Ik geef toe dat dit echt niet makkelijk is, want ik ben een echt familiemens en een groot deel van mijn familie leeft natuurlijk nog steeds duizenden kilometers van ons weg in België!” Maar Staf Coppens onthult ook wat hij absoluut niet mist aan ons Belgenlandje…

“Het verkeer!” klinkt het klaar en duidelijk bij Staf Coppens in Flair. “En je beseft pas wat voor mentale druk dat bij mensen in België teweegbrengt als je ergens anders woont.” Staf geeft een duidelijk voorbeeld…

“Ik moest vroeger slechts twaalf kilometer rijden om op mijn werk te geraken, maar ik deed daar veertig minuten over! Ik kwam daardoor telkens helemaal opgefokt toe. In ons land beschouwen we dit als de normaalste zaak van de wereld, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo”, verduidelijkt Staf Coppens in Flair.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven