Nathalie Meskens beseft dat ze fout maakt: “ik zit met enorm schuldgevoel”

0
Nathalie Meskens beseft dat ze fout maakt: “ik zit met enorm schuldgevoel”
Foto: VTM

Nathalie Meskens heeft een tiny house gebouwd in Costa Rica waar ze met haar gezin regelmatig enkele weken naar toe trekt. Heeft ze die vlucht uit ons jachtige leven soms nodig om haar drukke agenda mee te compenseren?

“Volhouden klinkt zwaar en deprimerend”, aldus Nathalie Meskens in NU, de weekendbijlage van Het Nieuwsblad. “Het is meer dat ik – net zoals ik niet één job kan doen – moeilijk twaalf maanden op één plek kan blijven.” Nathalie formuleert het als volgt…

“Ik vind reizen een ongelofelijke rijkdom. Voor onszelf en voor de kinderen. Als je reist, zijn er dingen die je hen niet moet leren omdat ze ze zelf ervaren. Ik ben heel dankbaar dat wij het kunnen doen.” Al beseft Nathalie Meskens dat daar zware gevolgen aan vasthangen…

Nathalie Meskens geeft toe dat ze twijfels heeft bij het vele vliegen en de impact op haar ecologische voetafdruk. Hoe gaat Nathalie om met dat schuldgevoel?

“Ik heb al ik weet niet hoeveel bomen geplant in Averbode om mijn schuldgevoel te compenseren”, onthult Nathalie Meskens in NU. “En bij het boeken klik ik altijd de CO 2-compensatie aan. Voor wat dat uitmaakt natuurlijk. Ik sus mij ook met: we vliegen ver, maar maximaal één keer per jaar.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven