Droevige getuigenis van Annie Geeraerts uit Familie: “dan is mijn leven voorbij”

0
Droevige getuigenis van Annie Geeraerts uit Familie: “dan is mijn leven voorbij”
Foto: DPG Media

Annie Geeraerts kruipt als 32 jaar in de huid van Anna Dierckx, oftewel ‘de bomma’, in Familie. Op 97-jarige leeftijd blijft de actrice genieten van het werk op de set. Zou ze niet liever genieten van haar oude dag?

“Nee, stilzitten is niets voor mij”, benadrukt Annie Geeraerts in Primo. “In ‘Familie’ spelen was niet alleen de rode draad in mijn carrière, maar ook een ideale uitlaatklep toen mijn man zwaar ziek werd.” En dan volgt er een droevige getuigenis van Annie…

“Hij kreeg op korte tijd twee hersenbloedingen, waardoor hij de laatste zes jaar van zijn leven niet meer kon stappen of praten. Uit frustratie reageerde hij soms agressief.” Hoe ging Annie Geeraerts daar mee om?

“Behalve de laatste maanden is hij altijd thuis kunnen blijven en werd hij hier verzorgd, maar dat woog op den duur heel erg op mij.” Het was op de set van Familie dat Annie die ‘miserie en zorgen’ even achter zich kon laten. En dan doet de actrice een opvallende bekentenis…

“Ook al komen collega Ray Verhaeghe (Albert, red.) en ik wat minder aan bod, op de set staan is nog steeds ons levenselixer. Als dat ons wordt ontnomen, is ons leven voorbij”, aldus Annie Geeraerts in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven