Zware klap voor de Planckaerts: “ze lijdt aan jongdementie…”

0
Zware klap voor de Planckaerts: “ze lijdt aan jongdementie…”
Foto: VTM

De Planckaerts hebben opnieuw een zware klap gekregen. De moeder van Christopher lijdt aan jongdementie…

Twee jaar geleden werd de schoonfamilie van Stephanie Planckaert getroffen door een pijnlijke diagnose: de moeder van Christopher Timmerman werd gediagnosticeerd met jongdementie. Hoe gaat de familie daarmee om?

“Mijn mama is heel haar loopbaan verpleegster geweest”, vertelt Christopher in Dag Allemaal. “Op het einde heeft ze nog kindjes opgevangen, maar daar moest ze noodgedwongen mee stoppen vanwege rugklachten.” Maar zijn mama bleef meer klachten krijgen…

“De jaren daarop kreeg ze nog meer gezondheidsklachten. De dokters dachten eerst aan stress. Tot ze uiteindelijk op een hersenscan een bepaald soort proteïne ontdekten.” Het verdict was bijzonder zwaar…

“Het harde verdict viel: jongdementie”, klinkt het stilletjes bij de echtgenoot van Stephanie Planckaert in Dag Allemaal. “Ze liep er waarschijnlijk al jaren mee rond, maar niemand had het gezien.” Hoe hard kwam de klap aan?

“Mijn ouders hadden het er in het begin heel moeilijk mee. Ook voor mijn papa Bart (56) was het een serieuze mokerslag”, geeft Christopher toe in Dag Allemaal. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven