Ophef bij Thuis: “urine en uitwerpselen gevonden op de set”

0
Ophef bij Thuis: “urine en uitwerpselen gevonden op de set”
Foto: VRT

Wat is er aan de hand bij Thuis? Humo pakt uit met een onthutsend artikel waarin de werkomstandigheden bij de populaire VRT-serie worden belicht. Nergens beter dan Thuis? Dat valt toch te betwijfelen…

Thuis wordt al sinds 1996 opgenomen in de Manhattan studio’s in Leuven, maar dat gebouw is nu dringend aan renovatie toe. Door lekken in het dak is er waterschade en al die insijpelingen en vocht trekken ook ongedierte aan…

Humo pakt uit met een interne mail uit juni 2022 waarin een VRT-medewerker de studiomanager op de hoogte brengt dat de ‘plafondvrienden’ terug van weggeweest zijn. Al gaat het niet echt om ‘vrienden’…

Vooral marters en muizen lijken de opnames van Thuis te verstoren. De steenmarter woont tussen het vals plafond en het dak: “De urine en uitwerpselen van dat dier stinken enorm”, getuigt een technisch medewerker van Thuis in Humo. Maar die marter neemt ook prooien mee en die kadavers trekken nog meer ongedierte aan. Eén voorval lijkt haast uit een horrorfilm te zijn genomen…

Zo publiceert Humo een fragment uit een email van een ondertussen vertrokken medewerker die schrijft dat er maden uit het vals plafond op zijn hoofd vielen. Aangezien marters een beschermde diersoort zijn, kan er echter niet worden opgetreden tegen hun aanwezigheid.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven