Thuis-acteur Mathias Vergels geeft fout toe: “heb veel kapotgemaakt”

0
Thuis-acteur Mathias Vergels geeft fout toe: “heb veel kapotgemaakt”
Foto: VRT

Mathias Vergels heeft lange tijd geworsteld met duistere gedachten en psychische problemen. Al sinds zijn 14de lag de Thuis-acteur in de knoop met zichzelf…

Uiteindelijk kreeg Mathias Vergels van de psychiater het label ‘bipolair’, al geeft de acteur toe dat hij zijn twijfels heeft bij die diagnose. Toch is er veel gebeurd waar Mathias spijt van heeft…

“Ik heb ongelooflijk veel kapotgemaakt”, geeft Mathias Vergels toe in Het Nieuwsblad. “Vriendschappen, familiebanden, relaties. Ten dele door mijn gedrag, en ook doordat ze niet weten wat het is.” Ondertussen nam de Thuis-acteur actie…

Mathias Vergels toert met een muziekvoorstelling door Vlaanderen waarin hij zich kwetsbaar opstelt en het taboe rond mentale problemen wil doorbreken. De voorstelling is gebaseerd op ‘Het komt voor in de beste families’, het boek van Griet Frère. Waarom net dat boek?

“Ik vind het boek van Griet heel interessant, omdat ikzelf vroeger totaal niet dacht aan de effecten van mijn gedrag op mijn moeder of mijn lief”, geeft Mathias Vergels toe in Het Nieuwsblad. Maar ondertussen is de Thuis-acteur wijzer geworden. Mathias leerde een belangrijke les…

“Intussen weet ik dat er bij psychisch lijden ook veel lijden is bij mensen in de omgeving. Ik probeer nu die schade te herstellen door het gesprek erover te openen. Bij de een lukt dat beter dan bij de ander”, aldus Mathias Vergels in Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven