Zorgen voor Mathias Vergels: “ik heb een grote hang naar verslavende middelen”

0
Zorgen voor Mathias Vergels: “ik heb een grote hang naar verslavende middelen”
Foto: VRT

Mathias Vergels praat openhartige over een moeilijke periode in zijn jeugd. In zijn tienerjaren dreigde het de verkeerde kant uit te gaan met de Thuis-acteur. Wat was er aan de hand?

“Het begon vanaf een jaar of 14: donkere gedachten, en de grootste moeite om daar met iemand in mijn omgeving over te spreken, zeker met mijn ouders”, onthult ‘Lowie’ uit Thuis in Het Nieuwsblad de mentale moeilijkheden waarmee hij als tiener worstelde. Maar er speelde nog een ander probleem…

“Daarbovenop had ik een grote hang naar alle mogelijke verslavende middelen”, geeft Mathias Vergels toe in het dagblad. “Alles heb ik geprobeerd, echt alles wat in dit land te krijgen is.” Uiteindelijk werd er ingegrepen…

“Op een zeker moment is er een aandoening vastgesteld, een etiket op mij geplakt, waar ik niet per se mee akkoord ga. Bipolair, zei de psychiater”, onthult Mathias Vergels in Het Nieuwsblad. Hoe gaat het nu met de Thuis-acteur?

In die moeilijke periode worstelde Mathias Vergels ook met depressieve klachten. “Ik kan niet met 100 procent zekerheid zeggen dat ik genezen ben. Het is een lang proces dat altijd zal blijven sluimeren. De bedoeling is om zo’n problematiek niet volledig de overhand te laten nemen in je leven”, verduidelijkt Thuis-acteur Mathias Vergels in Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven