Zorgen om Familie-actrice Jits Van Belle: “met spoed naar ziekenhuis”

0
Zorgen om Familie-actrice Jits Van Belle: “met spoed naar ziekenhuis”
Foto: DPG Media

Jits Van Belle kennen we allemaal nog als ‘Robyn’ uit Familie, maar nu komt er onrustwekkend nieuws naar buiten over de actrice. Jits werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht na een akelig ongeval…

Jits Van Belle pakt zelf uit met het aangrijpend verhaal. Op Instagram deelt ze hoe ze na een fietsongeluk in het ziekenhuis belandde. En dan heeft Jits slechts één boodschap…

“Op 26/8 fietste ik stevig door op de ring van Gent. Plots botste ik keihard op een autoportier dat geopend werd. Ik vloog door de lucht en landde keihard op mijn achterhoofd en rug”, vertelt Jits Van Belle haar verhaal op sociale media. De gevolgen waren groot…

“De wereld tolde om mij heen en ik kon minutenlang mijn armen niet bewegen”, beschrijft Jits wat er gebeurde. Gelukkig grepen omstaanders in en werden de hulpdiensten meteen verwittigd.

“De ambulance was er een kwartier later. Telkens ik mijn hoofd van de grond, de brancard of later het ziekenhuisbed probeerde te tillen draaide ik weg.” Toch kreeg Jits ook goed nieuws in het ziekenhuis…

Na allerlei onderzoeken en scans bleken er gelukkig geen breuken of bloedingen te zijn. “Wel een zware hersenschudding, een whiplash, een geklemd kaakgewricht en meerdere kneuzingen.” Jits Van Belle omschrijft hoe ze zich voelde…

“Ik lag 9 dagen te tollen en draaien in een donkere kamer, volg nog steeds kiné voor nek en kaak en ben pas sinds dit weekend hoofdpijn-vrij”, schreef Jits Van Belle eind september op Instagram. En dan wil de voormalige Familie-actrice één lans breken…

Jits Van Belle deelt haar verhaal voor haar eigen gemoedrust en om aan te dringen hoe belangrijk het dragen van een fietshelm is. En dan vertelt de actrice een pijnlijke waarheid…

“Mijn kinderen dragen altijd een helm om te fietsen. Ik deed dat niet. Geen idee waarom. Ik had er nochtans één liggen.” En dan trekt Jits één duidelijke conclusie…

“Ik heb mijn kindjes, mezelf, en de mensen die mij verzorgd hebben (en die dit zo vaak zien) beloofd vanaf nu mijn helm te dragen. Het is wel duidelijk waarom”, benadrukt Jits Van Belle op Instagram. “Misschien inspireert het jullie om hetzelfde te doen?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven