Karen Damen maakt zich zorgen: “ik begin bang te worden”

0
Karen Damen maakt zich zorgen: “ik begin bang te worden”
DPG Media

Karen Damen duikt alsmaar vaker op in nepadvertenties van cybercriminelen. En dan ziet Karen een bijzondere tendens die haar zorgen baart…

“Och, ik hoop dat het snel stopt! Het is tegenwoordig wat met al die internetfraude”, zucht Karen Damen in Dag Allemaal. Iederéén lijkt er mee geconfronteerd te worden. 

“Ons ma kreeg onlangs nog een vriendschapsverzoek van iemand met wie ze al bevriend was. Ze heeft dat aanvaard en die mens begon te chatten met haar en allerlei rare vragen te stellen over één of andere vergoeding die ze al dan niet gekregen had.” Werd ze uiteindelijk opgelicht?

“Was ze daar nog op doorgegaan, hadden ze misschien wel haar bankgegevens te pakken gekregen”, beseft Karen Damen dat haar moeder op het nippertje ontsnapte aan de oplichters. Maar niet enkel ouderen worden geviseerd…

“Zelfs mijn boekhoudster kreeg onlangs een frauduleuze mail, waarvan ze eerst dacht dat die echt van de FOD Financiën kwam. Als zulke mensen al twijfelen! Je kan niet voorzichtig genoeg zijn”, benadrukt Karen Damen in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven